Moja košarica

0 izdelkov - 0,00 €

+386 (0)51 610 333

Dobrodošli pri velikem, debelem kitu!

Zakaj in kako hladilna oblačila in dodatki pomagajo pri ohlajevanju našega telesa?

Študije, opravljene v sodelovanju s poklicnimi športniki so pokazale, da sta HyperKewl (sistem hlajenja na podlagi izhlapevanja vode) in TechKewl (»ledeno« hlajenje oz hlajenje na podlagi spreminjanja agregatnega stanja) sistema hlajenja telesa primerna za resnično širok spekter uporabnikov.

Dokazano dejstvo je, da naše telo med naporno fizično aktivnostjo porabi tudi do 75% vse svoje energije, le da ohranja normalno telesno temperaturo. Tako le okoli 25% telesne energije ostane delovanju mišic.

Med fizično aktivnostjo, pogosto zraven še v visokih podnebnih ali okoljskih temperaturah, človeško telo pošilja velike količine krvi na površje telesa saj se kri le tam lahko najlažje in najhitreje ohlaja. Seveda to hkrati pomeni, da telesu ostane precej manj krvi, ki ga lahko nameni delovanju mišičnega tkiva. V tovrstnih razmerah in fizičnih aktivnostih naše srce bije hitreje, vse le da ohrani in omogoča našo trenutno fizično aktivnost.

In ravno zato hladilna oblačila in ostali hladilni dodatki lahko tako enostavno a učinkovito pomagajo telesu ohranjati »normalno« stanje. Hladilni sistem telesu učinkovito pomaga pri ohlajevanju in kot tak poveča našo stopnjo učinkovitosti in vzdržljivosti kar do 20%.

In če povzamemo na kratko - hlajenje telesa vam pomaga:

  • dosegati večjo vzdržljivost in učinkovitost tudi v visokih temperaturah
  • preprečevati vročinsko vrtoglavico in vročinski udar
  • povečati fizično udobje in osredotočenost


Več o principih in načinih hlajenja telesa, ki so vam na voljo lahko preberete tukaj

Big Fat Whale uporablja piškotke, da lahko prikazuje vam pomembne informacije ter funkcionalnosti in vam omogoča nemoten proces nakupovanja.
Z nadaljnjim brskanjem po tej spletni strani predvidevamo, da se strinjate z uporabo piškotkov.
Navodila za nastavitev piškotkov najdete tukaj
x